مدیر گروه مدیریت مالی و بیمه
معرفی گروه مدیریت مالی و بیمه
معرفی گروه:
این گروه فعالیت خود را از دهه هفتاد با نام گروه بیمه آغاز کرد و در سال 1381 ش. به گروه مالی و بیمه تغییر نام داد. این گروه اکنون در مقاطع زیر دانشجو میپذیرد:
- کارشناسی: رشته مالی
- کارشناسی ارشد: رشته مالی با گرایشهای «مهندسی مالی و مدیریت ریسک»، «بانکداری»، «بیمه»، «مستغلات»، «حقوق مالی» و «تامین مالی و سرمایهگذاری در نفت و گاز»
- دکتری: رشته مالی با گرایشهای «مهندسی مالی»، «بانکداری»، «مالی بین المللی»، «بیمه» و «حقوق مالی»
اعضاء هیئت علمی گروه مالی و بیمه دانشگاه تهران متشکل از 3 استاد، 1 دانشیار و 6 استادیار است.
معرفی رشته:
نقش علم مالی در اداره فرد، خانواده، بنگاه و کشور غیرقابل انکار است. این رشته که پایه در علم اقتصاد دارد سعی میکند با بهرهگیری از مباحث مدیریتی و تکنیکهای پیشرفته کمی و ریاضی به افراد، بنگاههای اقتصادی و کشورها کمک نماید تا به بهترین نحو ممکن منابع مالی مورد نیاز خود را تجهیز نمایند و آنها را به بهترین روش ممکن بکار گیرند تا از این طریق بتوانند به خلق ثروت و رشد و رفاه اقتصادی در سطح کلان کمک نماید. در این رشته دانشجویان با انواع روشهای تامین مالی و نحوه انتخاب بهترین روش تامین مالی بر اساس شرایط مختلف، روشهای تجزیه و تحلیل کردن فرصتهای سرمایهگذاری و انتخاب بهترین گزینه ممکن، محاسبه کردن ریسک و نحوه مدیریت کردن آن آشنا میشوند. از آنجا که حوزه فعالیت این رشته بسیار وسیع است در مقطع کارشناسی دانشجویان مباحث کلی را فرا میگیرند و با تئوریهای بنیادین رشته خود و ابزارهای اساسی به منظور انجام تجزیه و تحلیل آشنا میشوند. در مقاطع بالاتر دانشجویان با مباحث تخصصی در حوزههای مختلف نظیر بانک، بیمه، املاک و مستغلات، نفت و گاز و مهندسی مالی آشنا میشوند.
با توجه به مباحث و سرفصلهای این رشته لازم است دانشجویان قدرت تجزیه و تحلیل بالایی داشته باشند و پایه ریاضیات آنها قوی باشد تا بتوانند در ادامه مسیر تحصیلی خود موفق باشند.
هدف از تشکیل این رشته آموزشی به طور کلی تربیت نیروی انسانی متخصص مورد نیاز جامعه در حوزه مالی میباشد و فارغ التحصیلان آن میتوانند از طرق زیر به رشد و توسعه کشور کمک نمایند:
- بررسی و تجزیه و تحلیل موضوعات مدیریت مالی شامل مدیریت امور منابع، مصارف و سرمایهگذاریها در بنگاههای اقتصادی
- بررسی و تجزیه و تحلیل انواع فرصتهای سرمایهگذاری و هدایت آنها به سمت فرصتهای مولد اقتصادی و فراهم آوردن زمینه رشد و بالندگی بازار سرمایه و بورس در کشور
- ابداع انواع محصولات مالی جدید با در نظر گرفتن قوانین اسلامی، تجزیه و تحلیل انواع محصولات مالی و قیمتگذاری آنها و توجه به مدیریت ریسک آنها
- تجزیه و تحلیل و مدیریت علمی بانکها شامل مدیریت پرتفوی اعتبارات و منابع بانکی، ارائه انواع محصولات جدید بانکداری اسلامی و مدیریت انواع ریسکها در نظام بانکی و کمک به رشد و توسعه نظام پولی در کشور
- تحلیل و بررسی امور مالی بینالمللی و ارائه راهکار برای مدیریت کسب و کارها در یک محیط پر نوسان بینالمللی از منظر علوم مالی
- بررسی، تحلیل و مدیریت صحیح شرکتهای بیمه و ارائه انواع محصولات بیمهای برای پوشش انواع نیازهای موجود در این بازار، با در نظر گرفتن قوانین اسلامی
- تجزیه و تحلیل و کمک به مدیریت بازار مستغلات با استفاده از مباحث جدید و علمی و کمک به ابداع انواع روشهای تامین مالی در بخش مسکن به منظور حل مشکلات مربوط به مسکن در کشور
معرفی گرایشهای کارشناسی ارشد:
مهندسی مالی و مدیریت ریسک: هدف از این گرایش آشنایی دانشجویان با انواع ریسکهای مالی، اندازهگیری و مدیریت ریسکها در سازمانها و شرکتهای مالی و غیرمالی، روشهای قیمتگذاری انواع مشتقههای پایه و استراتژیهای مدیریت ریسک از طریق مشتقهها است.
بانکداری: هدف از این گرایش آشنایی دانشجویان با مدیریت بانک و مبانی بانکداری اسلامی، ریسکهای خاص بانکها و نحوه مدیریت آنها، ابعاد بینالمللی بانکداری، استراتژیهای بینالمللی، نحوه تعامل با نهادها و بازارهای بینالمللی مالی است.
بیمه: هدف از این گرایش آشنایی دانشجویان با مباحث پیشرفته در انواع قراردادهای مربوط به بیمهها و کاربردهای این نوع قراردادها و نوآوریهای ایجاد شده در آنها، انواع قراردادهای مربوط به بیمههای اتکایی و مبانی بیمه اسلامی است.
مستغلات: هدف از این گرایش آشنایی دانشجویان با انواع روشهای تأمین مالی اسلامی برای بخش مسکن، روشهای تحلیل و ارزشیابی مستغلات و ابعاد مختلف صندوقهای سرمایهگذاری مستغلات است.
حقوق مالی: هدف از این گرایش آشنایی دانشجویان با مباحث حقوقی در مالی، مباحث حقوقی و مقررات بازارهای سرمایه با رویکرد اسلامی و فعالیتهای حقوقی در این بازارها و بازارهای بین الملل، مباحث و مقررات بازارهای پولی و بانکی با رویکرد اسلامی و فعالیتهای حقوقی در این بازارها است.
تامین مالی و سرمایهگذاری در نفت و گاز: هدف از این گرایش آشنایی دانشجویان با روشهای تامین مالی و سرمایهگذاری در نفت و گاز و تجزیه و تحلیل آنها، روشهای مدیریت ریسک در بخش انرژی و همچنین مباحث حقوقی و قراردادها در بخش نفت و گاز است.
معرفی گرایشهای دکتری:
مهندسی مالی: هدف از این گرایش آشنایی دانشجویان با مباحث مربوط به ابداع انواع محصولات مالی جدید با در نظر گرفتن قوانین اسلامی، انواع روشهای پیشرفته قیمتگذاری ابزارهای مشتقه و مدیریت ریسک با استفاده از آنها است.
بانکداری: هدف از این گرایش آشنایی دانشجویان با ابزارهای جدید در بانکداری، مدیریت ریسک در بانکها، فلسفه بانکداری اسلامی، بازار و انواع محصولات بانکداری اسلامی و مباحث مربوط به مدیریت دارایی و بدهی در بانکها است.
مالی بینالمللی: هدف از این گرایش آشنایی دانشجویان با مباحث بنگاههای اقتصادی در یک محیط بینالمللی، تحلیلهای سرمایهگذاری بینالمللی، تامین مالی در بازارهای جهانی، تامین مالی صادرات و واردات، شرکتهای چند ملیتی است.
بیمه: هدف از این گرایش آشنایی دانشجویان با مباحث بیمه به صورت نظری و عملی، مکانیسم انتقال ریسک با استفاده از بیمه، اصول حقوقی بیمه، قراردادهای بیمه، اصول مالی و حسابداری بیمه، بیمههای اتکایی و فلسفه بیمه اسلامی، بازار و انواع قراردادهای آن است.
حقوق مالی: هدف از این گرایش آشنایی دانشجویان با مباحث حقوق مالی در بنگاههای اقتصادی، حقوق قراردادها، حقوق اموال و مالکیت، حقوق مالیاتی، حقوق مربوط به ساختار سرمایه، سهام، اوراق مشارکت و حاکمیت شرکتی است.
فرصت شغلی:
طبق گزارشهای ارائه شده توسط موسسات معتبر در سطح جهان رشته مالی جزء پانزده رشته ارزشمند دانشگاهی و هشت رشته سودآور دانشگاهی با بهترین حقوق دریافتی قرار دارد. این رشته فرصتهای شغلی بسیار و در عین حال جذابی را از لحاظ درآمدی برای فارغالتحصیلان آن محیا میسازد. فارغالتحصیلان این رشته در داخل کشور نیز هم در بازار سرمایه و نهادهای مالی فعال در آن اعم از شرکتهای کارگزاری، شرکتهای سبدگردانی، صندوقهای سرمایهگذاری، شرکتهای سرمایهگذاری، شرکتهای تأمین سرمایه، شرکتهای پردازش اطلاعات مالی و هم در بازار پول نظیر بانکها، موسسات اعتباری و تعاونیهای اعتباری امکان فعالیت دارند. از طرفی فارغالتحصیل این رشته میتوانند در شرکتها و سازمانهای دولتی و خصوصی، شرکتهای بیمه، صندوقهای بازنشستگی، شرکتها و صندوقهای زمین و ساختمان و شرکتهای فعال در صنعت نفت و گاز و همچنین نهادها و سازمانهای پولی و مالی بینالمللی به فعالیت بپردازند. به طور کلی میتوان گفت فارغ از آنکه شرکت یا سازمانی دولتی و خصوصی، انتفاعی یا غیرانتفاعی باشد نیاز به متخصصی در حوزه مالی جهت تامین بهینه منابع مالی و انتخاب بهترین گزینه سرمایهگذاری داشته تا بتوانند ضمن بقا در عرصه رقابت موجبات رشد و پیشرفت خود و در سطح کلان رشد و توسعه اقتصاد کشور را فراهم آورد.